Mnestra

Geopolymeren als decoratieve oppervlakken

Mnestra toont de verschillende toepassingsmogelijkheden met een polymeer genaamd “Halchimia", een uniek materiaal in zijn soort omwille van zijn veelzijdige kwaliteiten en toepassingen. Het is een product op basis van minerale componenten dat bij de verwerking enkel water nodig heeft als oplosmiddel. De combinatie van de krachtige bindmiddelen heeft een brandwerend effect. De toepassingen voor de decoratie kunst zijn oneindig, via de toevoeging van eenvoudige vulstoffen, gaande van pigmenten en metaalpoeders tot steen en hout. Het toeval, geleid, vindt haar originele plaats doorheen de geheimen der productie en maakt elk eindresultaat uniek. Halchimia is tegelijk eeuwenoud en futuristisch, een natuurlijk product met toekomst omwille van zijn ecologische kwaliteiten en veelvuldige uitstralingen. Ik heb het geluk gehad zijn uitvinder te ontmoeten: Roland Lefèvre, mijn spirituele vader, die me enkele jaren geleden deze wereld heeft doen ontdekken. Sindsdien heb ik talrijke pistes geëxploreerd om uiteindelijk tot mijn eigen metabolisme van deze materie te komen : een duurzaam, tijdloos product dat perfect integreerbaar is in de werken die het tot een hoger niveau brengt.

Mnestra, dochter van Erysichthon, prins van Thessalië, verkreeg van Poseidon de bijzondere gave der transformatie. Die stelde haar in staat om haar oude vader te helpen, die door de godin Demeter vervloekt was omdat hij de natuur niet geëerbiedigd had, en hem veroordeeld had tot eten zonder honger noch verzadiging. Gedurende een bepaalde tijd was dit een volmaakte samenwerking: de vader verkocht haar dochter die ontsnapte via metamorfose, en de gaven van Mnestra voedden haar vader. De vloek kon niet voldaan worden en Erysichthon verslond tenslotte zichzelf. Maar Mnestra had de gave der metamorfose gewonnen. Ter herinnering aan dit verhaal draagt een soort roestbruine Europese vlinder, de Alpenzijde-Erebia, de wetenschappelijke naam Erebia mnestra.

Etain Bronze Bronze imprimé Sand &Bronze Croco Mnestra Bronze Black Star Abyss Shade of Grey Iron Stone Terracotta Fonte Vert Graphite Or Moiré Gris Fleure noire Petit plateau vert foncé Grand plateau cuivre Petit plat orange Petit plat rose foncé Petit plateau foncée nacre Petit plat ratatouille Petit plat vert vert clair Grand plateau bronze